پنج شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ ۱۵:۵۸:۳۳

نفتون: غرضی از جمله بنیانگذاران سپاه و یکی از اعضای گروه ۴ نفره فرماندهی آن پس از پیروزی انقلاب ایران بود. از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۶۴ به عنوان وزیر نفت و از سال ۱۳۶۴ تا سال ۱۳۷۶نیز در سمت وزیر پست و تلگراف و تلفن خدمت کرد. 

 بیوگرافی-سید-محمد-غرضی- -mohammad-gharazi-

سال و محل تولد:

متولد ۲۳ بهمن ۱۳۲۰ در شهر اصفهان

تحصیل علم، دانش و مهارت: 

دارای مدرک مهندسی برق و درجه فوق لیسانس الکترومکانیک از دانشگاه تهران است. وی در سال‌های ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷ برای گذراندن دوره‌های تخصصی انتقال و توزیع نیروی برق، از سوی وزارت نیرو، عازم فرانسه شد.
انتخاب همسر و شریک زندگی: 
محمد غرضی با راضیه سلیمی ازدواج کرد و دارای سه فرزند پسر به نام‌های سید طاها حسین، سید محمد ظهیر، سیدطهورا و یک فرزند دختر است.

سوابق سیاسی و اجتماعی:

غرضی، در سال ۱۳۵۰ به همراه ۶۸ نفر دیگر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، محاکمه نظامی و به یک سال زندان محکوم شد. او تنها فردی از این گروه بود که در غرب تحصیل کرده بود و ارتباط ضعیفی با این سازمان داشت. وی در سال ۱۳۵۵ خورشیدی، برای ادامه مبارزات مخفیانه به خارج از کشور رفت و مدتی را در نجف به مبارزه ادامه داد. وی پیش از ترک کشور، به عضویت سازمان مجاهدین خلق ایران درآمده بود. به واسطه سید علی اندرزگو با مبارزین در فلسطین، لبنان و سوریه مرتبط شد.
او در لبنان با نام مستعار «حیدری» توسط سازمان فتح، آموزش چریکی دید. بعد از مدتی، خود او از آموزش‌دهندگان مبارزات چریکی در لبنان و سوریه شد. سردار سید یحیی رحیم‌صفوی در خاطرات خود عنوان می‌کند در ماه‌های پایانی حکومت پهلوی، زیر نظر محمد غرضی آموزش مبارزات چریکی را دیده است و سپس با کمک ایشان مدتی را در فلسطین به مبارزه نظامی علیه اسرائیل پرداخته است. از آن پس، تا رفتن آیت الله خمینی به پاریس و بازگشت او به ایران، همراه ایشان بود. پس از بازگشت به ایران ؟ عمران و سپس معاونت استانداری کردستان بر عهده او بود.
 غرضی از جمله مؤسسین روزنامه رسالت، قدیمی‌ترین روزنامه اصولگرای ایران، عضو اولین دوره شورای شهر تهران و از مؤسسین کمیته امداد انقلاب اسلامی بوده‌است. 
بنیانگذاری سپاه 
غرضی از جمله بنیانگذاران سپاه و یکی از اعضای گروه ۴ نفره فرماندهی آن پس از پیروزی انقلاب ایران بود. وی همچنین به‌عنوان یکی از اعضای گروه ۱۲ نفره هماهنگی و مسئول عملیات‌های سپاه فعالیت می‌کرد.
در دوره سرپرستی هاشمی رفسنجانی بر وزارت کشور، او غرضی را به جای احمد مدنی به استانداری خوزستان منصوب کرد. پس از فرار احمد سلامتیان نماینده اصفهان در دوره اول مجلس شورای اسلامی به همراه بنی صدر، سید محمد غرضی در انتخابات میان دوره‌ای شرکت کرد و به عنوان نماینده اصفهان برگزیده شد.
غرضی - که مورد تأیید حزب جمهوری اسلامی بود، در دوره ریاست جمهوری آیت ا... خامنه‌ای توسط هیئتی از نمایندگان مجلس و رئیس جمهور که وظیفه داشتند گزینه نخست وزیری را معرفی کنند، به عنوان یکی از گزینه‌ها معرفی گردید. رئیس‌جمهور پس از این که ولایتی موفق به کسب رای اعتماد به عنوان نخست وزیر نشد، غرضی را برای نخست وزیری به مجلس معرفی کرد که او هم با ۶۰ نفر موافق و ۸۰ نفر مخالف و ۴۴ نفر ممتنع از ۱۸۴ نفر صاحب رای، موفق به کسب رای اعتماد نشد و سپس میرحسین موسوی معرفی و با کسب رآی اعتماد مجلس، نخست وزیر ایران شد.
غرضی همچنین از زمان تأسیس سازمان نظام مهندسی کشور در سال 1374 تا ۱۳۸۹، در پنج دوره سه ساله، ریاست سازمان نظام مهندسی کشور را بر عهده داشت.
بمدت یک سال نیز عضو اولین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود. و مدتی نیز به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت مشانیر، بزرگترین شرکت مشاور وزارت نیرو منصوب شد.
غرضی با شعار دولت ضدتورم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ نامزد گردید و با کسب حدود پانصد هزار رأی نفر در بین شش کاندیدا ششم شد.
نقش آفرینی در صنعت نفت ایران:
غرضی در سال ۱۳۶۰ به عنوان وزیر نفت منصوب شد. در دوره وزارت او به دلیل جنگ و شکسته شدن بازار، قیمت نفت تا بشگه‌ای ۷ دلار سقوط کرد. 

انتهای پیام
تاریخ تهیه: 11 آذر 1398
دبیر سرویس: حمیدرضا مقدم فر / پژوهشگر: آرین مقدم فر

 بیوگرافی سید محمد غرضی  (Mohammad Gharazi)

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد